Plaćanja i dostava

PLAĆANJE

Opcija plaćanja:

 • Plaćanje pouzećem
 • Plaćanje po ponudi/predračunu - INTERNET BANKARSTVO
 • Jednokratno plaćanje kreditnim i debitnim karticama: MasterCard, Maestro, VISA, putem CorvusPay sustava

a) Ukoliko odaberete način plaćanja pouzećem, proizvode plaćate isključivo gotovinom, pri preuzimanju na kućnoj adresi ili onoj koju ste naznačili, prilikom dostave naručenih proizvoda.

b) Plaćanje po predračunu/ponudi
Nakon zaprimljene narudžbe kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu primiti ćete ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva uz IBAN.

c) Plaćanje kreditnim/debitnim karticama
Tvrtka VUKOSAV j.d.o.o. koristi CorvusPay sustav naplate karticama.

 

IZJAVA O SIGURNOSTI PLAĆANJA

     

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

 

CIJENE

Cijena proizvoda, vrijednost PDV-a i poštarina prikazani su u košarici prije nego što dovršite narudžbu. Sve informacije o vašoj internetskoj narudžbi bit će obaviještene na vašu email adresu koju ste naveli u košarici prilikom unosa vaših podataka. Ako ne primite ovu poruku na svoj email, možda ste unijeli pogrešnu email adresu. U tom slučaju kontaktirajte nas na info@artella.eu. Kupoprodajni ugovor sklapa se između kupca i prodavatelja, kada kupac izvrši kupnju na web stranici www.artella.eu i elektroničkim putem primi potvrdu o zaprimanju narudžbe na njegovu e-mail adresu. Akcijske cijene vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

 

DOSTAVA

Naručene artikle isporučit ćemo dostavnom službom GLS-a. Isporuku ćemo izvršiti u roku 3 do 7 radnih dana od dana primitka uplate (virmansko plaćanje) ili od dana primitka narudžbe (plaćanje pouzećem ili kreditnim karticama). Isporuke na otoke i u manja mjesta radimo jednom tjedno po unaprijed utvrđenom rasporedu.

Ukoliko ste od dostavne službe zaprimili obavijest o prispijeću pošiljke, možete ih nazvati i dogovoriti naknadnu isporuku. Moguće je da neki od naručenih artikala imaju produženi rok isporuke ili su rasprodani. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka.

Troškovi otpreme iznose 30,00 kn - bez ikakvih dodatnih troškova.

Primatelj je obvezan priopćiti točan broj mobilnog telefona radi pravodobnog informiranja o isporuci.

 

NEDOSTACI PROIZVODA

Kada proizvod ima stvarni nedostatak?

 • Ako proizvod nema svojstva potrebna za normalnu upotrebu,
 • Ako proizvod nema svojstva potrebna za posebnu upotrebu, zbog koje ga kupac kupuje, a prodavatelju bi morala biti poznata.
 • Ako proizvod nema svojstva i odlike, koja su bila dogovorena ili propisana.
 • Ako je prodavatelj isporučio proizvod, koji ne odgovara uzorkom ili modelom, osim ako je uzorak ili model prikazan samo radi obavijesti.

Provjera ispravnosti proizvoda

Ispravnost proizvoda provjerava se s drugim, besprijekornim proizvodom iste vrste, istodobno s izjavama proizvođača ili ispisom na samom proizvodu.

 

ODGOVORNOST ZA STVARNE NEDOSTATKE PROIZVODA

Prodavatelj mora kupcu isporučiti proizvode u skladu s kupnjom (ugovorom) i odgovara za stvarne nedostatke sukladno Zakonu o zakonu potrošača.
U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke (npr. oštećenje ambalaže prilikom dostave), kupac nije dužan isporučeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak od strane Hrvatske Pošte, te ne snosi troškove dostave proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak. U slučaju ako proizvod ima skriveni nedostatak (npr. odlomljen dio proizvoda, ogreban proizvod uslijed transporta) što kupac utvrdi tek pri otvaranju proizvoda bez korištenja, montaže odnosno stavljanja proizvoda u funkciju - kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca ili na zamjenu.

Jamstvo i tehničke upute i upute za upotrebu nalaze se priložene uz proizvod, u smislu čl. 42. st 6 Zakona o zaštiti potrošača. VUKOSAV j.d.o.o. smatra da je kupac time na jasan način unaprijed obaviješten o podacima vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje. Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ( NN br. 41/14., 110/15., 14/19. ) na odnose između potrošača i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke. Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kad je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje su imali u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.

Kupac, koji je pravovremeno obavijestio o nedostatku, ima pravo od prodavatelja zahtijevati da:

 • Otkloni nedostatak na proizvodu ili
 • Vrati dio iznosa srazmjerno nedostatku proizvoda ili
 • Proizvod s nedostatkom zamijeni ispravnim proizvodom ili
 • Vrati cijeli iznos.

Adresa za povrat proizvoda: VUKOSAV j.d.o.o., Ulica Dr. Eduarda Miloslavića 23, 20207 Mlini.

Trošak slanja snosi pošiljatelj, osim ako nije drugačije dogovoreno. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo. Molimo, da nas prije povrata robe/proizvoda, obavijestite na email: info@artella.eu.